En bid af Dragør
En bid af Dragør
En bid af Dragør er et nyt initiativ, som hylder lokale råvarer og dansk madkunst. Det blev afholdt den 26. august på havnen i Dragør. Med afsæt i Dragørs lokale råvarer, dystede fire topmotiverede kokkeelever fra Hotel og Restaurantskolen i en konkurrence, hvor de skulle nyfortolke “Fish n’ Chips” og kreere en signaturret – altsammen med udgangspunkt i friske lokale råvarer fra Dragør.
Kokkeknivene var skarpslebne og ligeså de fire kokkeelever. De lokale råvarer var friskhøstede fra Seerupgaard, og fisken friskfanget af “Sytte”. Dommerpanelet bestod af tre lokale gourmeteksperter, Jørn Steen Larsen, Kim Gravenhorst samt Sven Ole Rosenkilde, og fra Hotel og Restaurantskolen Thomas Stig Jørgensen.
Kokkeeleverne startede med at hente friskfanget fisk efter eget valg, hos “Sytte” og derefter grøntsager ligeså efter eget valg. Herefter gik de i gang med at tilberede henholdsvis en “Fish ‘n Chips” ret og en særlig signaturret efter eget valg. Hver ret blev herefter præsenteret for dommerpanelet, som nænsomt lod smagsløgene arbejde sig igennem en eksplosion af smags og visuelle indtryk – altsammen tryllet frem af friske lokale råvarer tilsat dansk kokkekunst.
Dommerne voterede længe, og opløbet var tæt mellem de fire kokkeelever. Dommerne var begejstrede og skamroste alle retter, som blev serveret a´la Michelin, men med kun én førsteplads var der ingen nåde, og årets vinder blev feltets eneste pige, Sif Gabriella Nyberg som er kokkeelev på 2. år og i praktik på den kendte Restaurant Lumskebugten. Med førstepladsen fulgte en flot kurv, en kokkekniv og et gavekort på 4.000 kroner doneret af Foreningen Sildens dag. Der var kurve og knive til alle fire deltagere samt gavekort på 2.000 kroner til 2. pladsen og 1.000 kroner til 3. pladsen.