Stor interesse for virksomhedsservice hos Dragørs virksomheder

Tårnbys virksomhedsservice er også for virksomheder i Dragør

Onsdag den 23. november var en større gruppe af Dragørs erhvervsledere mødt op til gå hjem-mødet, som var arrangeret af Dragør Erhverv i samarbejde med Dragør Kommune. De mange deltagere var mødt op for at høre mere om, hvilken service Tårnby Virksomhedsservice tilbyder, og høre hvilke ressourcer der går ledige i Dragør.

Mødet blev holdt hos Grønbech PR og kommunikation, som for nyligt er flyttet til moderne kontorlokaler hos Hvalsøgruppen på A. P. Møllers Allé i Dragør. Susanne Lindø, som er direktør i Grønbech, bød velkommen og fortalte kort om kommunikationsbureauet, som var vært ved mødet. Hun uddelte også en tipskupon, så deltagerne kunne tippe på 13 rigtige fun-facts om bureauet – fx at bureauet i de første ti måneder af 2016 har sikret sine omkring 50 kunder ikke mindre end 595 gode omtaler i aviser, magasiner, radio og TV. Inden mødet sluttede, blev der udloddet en god flaske champagne blandt de rigtige besvarelser.

Derefter fik socialchef i Dragør Kommune, Sara Birch Claces, ordet og fortalte om de mennesker i Dragør, som i dag leder efter jobs, praktikpladser og jobprøvninger. Der er i øjeblikket ca. 100 personer på kontanthjælp og 100 personer på integrationsydelse i Dragør. En stor del af disse er arbejdsdygtigt og har brug for en chance for at komme ud af den offentlige forsørgelse. Blandt de ledige er der især mange med en håndværksuddannelse, IT-kundskaber og enkelte akademikere.

Efter Saras præsentation fik deltagerne en introduktion til den rekrutteringsservice, som Michael Casse og hans team i Virksomhedsservice tilbyder. Teamet er en del af Jobcenter Tårnby, som servicerer borgere og virksomheder i både Tårnby og Dragør.

Michael fortalte om, hvordan Virksomhedsservice kan hjælpe virksomheder i Dragør med at finde kvalificeret arbejdskraft. Han lagde op til øget samarbejde og dialog, for jo mere Virksomhedsservice kender til Dragørs virksomheder og deres behov, jo mere målrettet kan hans team hjælpe med at finde de rigtige medarbejdere.

Virksomhedsservice kan hjælpe virksomhederne med at finde fuldt ud kvalificerede medarbejdere. Både dem, som af den ene eller anden grund lige er blevet ledige, dem som skal omskoles for at få fodfæste på arbejdsmarkedet igen, og dem som kan arbejde nogle timer om dagen og ansættes i fleksjob eller praktik, hvilket giver både medarbejderen og virksomheden mulighed for at se hinanden an inden en eventuel fastansættelse.

Michael Casse gav også et indblik i, hvilken støtte virksomhederne kan få, når de tager fleksjobbere, praktikanter, medarbejdere i løntilskud og flygtninge i integrationsforløb.

”Der findes rigtig mange gode muligheder for, at virksomhederne kan få nye medarbejdere på fornuftige vilkår og samtidig hjælpe med en vigtig samfundsopgave. Jo flere vi får i job, jo større købekraft får vi også skabt lokalt,” sagde Michael Casse.

Efter oplæggene var der livlig debat samtidig med, at der var tid til at tale sammen og skabe nye relationer mellem de fremmødte virksomhedsledere.

Mere information om Tårnby Virksomhedsservice fås ved henvendelse til Morten Fuglsang på mfu.am@taarnby.dk eller 30760284.

Dragoer-erhverv-2Dragoer-erhverv-1Virksomhedsservice-L (23)Virksomhedsservice-L (29)Virksomhedsservice-L (27)Virksomhedsservice-L (30)Virksomhedsservice-L (33)Virksomhedsservice-L (35)