Erhvervs- og vækststøtten i Østdanmark er en jungle

Erhvervs- og vækststøtte er en jungle

Ny undersøgelse viser, at virksomhederne i Østdanmark har svært ved at finde rund i de mange forskellige erhvervsstøtteordninger

Rapporten fra Iris Group viser, at der findes 120 forskellige støtte- og vejledningsordninger for udvikling, vækst og eksportstøtte til virksomhederne i Østdanmark. De mange ordninger kan være uoverskuelige at sætte sig ind, især for små- og mellemstore virksomheder, for hvad dækker hver enkelt ordning over, og hvor skal man henvende sig?

Undersøgelsen viser at kun fire procent af virksomhederne i Region Hovedstaden og Region Sjælland bruger den lokal erhvervsservice – til sammenligning var procentdelen i resten af landet på syv til 11 procent.

Undersøgelsen viser også, at de forskellige erhvervsstøtteordninger ikke henviser til hinanden, hvilket skaber problemer for virksomhederne, der måske slet ikke finder frem til den støtteordning, som er mest er mere hensigtsmæssig.

Hos Dragør Erhverv vil vi gerne, sammen med Dragør Kommune medvirke til, at virksomhederne i højere grad får adgang til – og finder ind ad ”den rigtige dør”, når det gælder støtte og vejledning til udvikling, vækst og eksport.

I øjeblikket afventer vi ansættelsen af en erhvervs- og turistkonsulent i kommunen og håber, at 2015 kan blive året, hvor vedkommende kommer godt i gang, og hvor en god erhvervsportal bliver etableret.

Oversigt over erhvervs-, vækst og eksportfremme:

Vækst-aktører

Rapporten fra Iris Group giver en oversigt over, hvem de mange aktører er, hvordan de finansieres, og hvem der bruger deres services.