Dragörkajen er et svensk business center

Ekskursion til Limhamn

Den 26. oktober tog en lille busfuld af Dragørs erhvervsledere, politikere og embedsmænd en tur til Limhamn for at se, hvordan vores svenske naboer har udviklet deres havn, efter at færgeforbindelsen mellem Dragør og Limhamn blev nedlagt for snart 17 år siden.

Selvom det var temmelig mørkt, da vores lille delegation nåede frem, kan vi med sikkerhed sige, at der er sket store ting på den svenske side af sundet. På selve kajen har et privat investeringsselskab sammen med en lokal arkitekt opført ”Dragörkajen” – en seks etagers bygning med detailbutikker, kontorer til iværksættere og konferencefaciliteter samt den mest fantastiske udsigt over Limhamns Småbådshavn, Øresund og det gamle færgeleje, som ligger nedenfor.

Rundt om ”Dragörkajen” er nogle af Sveriges største ejendomsudviklere i fuld gang med at forvandle de gamle industriarealer til moderne boligområder i stil med det, som sker omkring Amager Strandpark. Området er moderne, lyst, eksklusivt og ikke mindst dyrt – her betaler de svenske indbyggere mest pr. kvadratmeter ejerlejlighed i hele Malmö-området.

I tilknytning til ”Dragörkajen” finder vi også ”På Limhamn” – en forening med deltagelse af både ejendomsselskaber, andre næringsdrivende, kommunen og frivillige organisationer. I spidsen for foreningen står Gitte Knutson, som tog godt imod os og gav os en grundig indføring i foreningens arbejde med at udvikle erhverv og turisme i Limhamn. Foreningen har bl.a. i to omgange arbejdet med et EU-støttet udviklingsprojekt – KUL 3.0 – som sigter efter at udvikle aktiviteter, der tiltrækker turisme og opkvalificerer virksomhederne med bl.a. kurser i salg og markedsføring. EU har indtil nu støttet projektet med omkring 10 mio. svenske kroner.

Mere information:
www.dragorkajen.se
www.polimhamn.se
www.facebook.com/groups/polimhamn

Billeder fra Dragør Erhvervs besøg i Limhamn, arrangeret i samarbejde med Dragør Kommune:

besøg_i_limhamnbesøg_i_limhamn_1

besøg_i_limhamn 6besøg_i_limhamn_3besøg_i_limhamn_5
besøg_i_limhamn_4