Dragør har lang vej til flere privatansatte, men er på vej

Dragør har lang vej til flere privatansatte, men er på vej

Dragør er placeret som nummer fem på listen over kommuner med høj privat jobvækst i Danmark, men Dragør Kommune er stadig placeret i bunden, når det gælder antallet af private i forhold til offentlig beskæftiget. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv om udviklingen i private arbejdspladser fra 2009 til 2013.

Undersøgelsen viser, at Dragør har opnået en jobvækst i private erhverv på 2,9 procent siden 2009, hvilket placerer Dragør i top fem. Der er altså en fornuftig udvikling i kommunen med udvikling i de private erhverv og flere arbejdspladser.

Dragør ligger dog stadig langt nede på listen af kommuner, når man ser på andelen af fuldtidsbeskæftigede i private virksomheder. Undersøgelsen viser, at 61 procent af de fuldtidsbeskæftigede i Dragør er ansat i en privat virksomhed, mens 39 procent er offentligt ansatte. Det giver en placering som nummer 93 blandt kommunerne i Danmark, og svarer til, at der er 1,6 privat beskæftiget per offentligt beskæftiget.

Nabokommunen Tårnby har også haft stor privat jobvækst og er på syvende pladsen – ændringen i Tårnby var 2,7 procent. Tårnby Kommune er nummer 96, når det gælder privat beskæftiget sammenlignet med offentlig beskæftiget.

Se undersøgelsen fra Dansk Erhverv

Beskæftigelse i kommunen