Dragør Erhverv tager på inspirationsbesøg i det svenske

Gå-hjem-møde i Limhamn

Onsdag den 26. oktober besøger vi den svenske havneby, Limhamn, hvor færgen fra Dragør i sin tid lagde til. Formålet med turen er at blive klogere på, hvordan de svenske naboer udvikler Limhamns turisme og erhvervsliv – blandt andet omkring den gamle færgehavn.

Hver dag i 40 år sejlede færgen mellem Dragør og den svenske søsterby, Limhamn. En forbindelse, som gav masser af liv og turister på begge sider af sundet. Da Øresundsbroen blev indviet i starten af det 21. århundrede, var den gamle færgeforbindelse mellem de to havnebyer ikke længere nødvendig.

Beslutningen om at lukke færgeoverfarten har kunnet mærkes i Dragør, hvor den gamle færgehavn store dele af året ligger øde hen og næsten kun bruges til parkering. Samtidig er det et stort diskussionsemne, hvad den gamle færgehavn i Dragør skal bruges til, og hvordan havneområdet kan udvikles.Ön

På den anden side af sundet ser billedet dog lidt anderledes ud. I Limhamn har organisationen På Limhamn, som arbejder aktivt med byens turisme og erhvervsliv, nemlig haft stor succes med en række forskellige initiativer og projekter.

Foreløbigt program:
18:00: Afgang med bus fra Dragør Rådhus
18:45-19:00: Ankomst hos organisationen, På Limhamn.
19:00-19:30: På Limhamn og KUL 3.0 – hvordan bidrager projektet til udvikling af erhvervsliv og turisme i Limhamn?
19:30-20:00: Udvikling af havnen – hvordan kommunens detailbutikker på udvikling af erhvervsliv og turisme i Limhamn? Hvilke tiltag/projekter har givet gode resultater?
20:00-21:30: Besøg på Dragør Kajen med middag, netværk og venskabeligt samvær – Hvordan ser kommunens restauranter og andre private virksomheder på udvikling af erhvervsliv og turisme i Limhamn? Hvilke tiltag/projekter har givet gode resultater?
21:30: Afgang med bus fra Limhamn med ankomst ved Dragør Rådhus omkring kl. 22:15.

På turen vil der være rig mulighed for at tale sammen og netværke. Erhvervsledere med virksomhed og/eller adresse i Dragør er velkommen med hver to personer.

Tilmelding er nødvendig og sker via mail til: kontakt@dragoer-erhverv.dk